top of page
  • Obrázek autoraJaroslav Hora

Vítejte na blogu CPT

Rád bych vás "osobně" přivítal na blogu Czech Photo Travel.

Na úvod vás jen upozorním, že nejsem žádný spisovatel, proto zřejmě raději fotografuji než píši.

A toto jsem já.


Jmenuji se Jaroslav Hora a jsem jednatel firmy Horus EYE s.r.o., která provozuje i tyto stránky a vlastní CK Czech Photo Travel.

K fotografování jsem se dostal již ve svých 11 letech, kdy jsem chodil "na čumendu" k tetě do fotokomory. S bratránkem jsme se postupně vrhli do fotografování a také vyvolávání fotografií.

Můj první fotoaparát byl FED.

K fotografování jako k obživě jsem se po letech strávených v obchodu vrátil až v roce 2004-2005, kdy jsme s mým bývalým kolegou a mou bývalou firmou začali fotografovat hlavně pro státní správu a samosprávu a hotely, dělali www stránky, nabízeli s obchodníky Google produkty, atd atd.


Dlouho mě živily 360° virtuální prohlídky.

Pro radost jsem fotografoval na cestách krajinu a také akty a portréty.

V hlavě jsem měl touho posunout business i do zahraničí, fotoit tam virtuální prohlídky a pořádat i nějaké fotoexpedice pro fotografy.

Proto jsem na začátku roku 2009 jel poprvé do Thajska.

Ale hned po návrtu mě přepadla závažná nemoc, která mi změnila život a také můj pohled na něj a na to, co chci dělat a jak s ním chci naložit. Po třech letech, kdy jsem byl více v nemocnici než doma, jsem se začal vyhrabávat z nejhoršího a moje šance na přežití se změnili z jednotek procent na desítky.

Ale nemohl jsem cestovat a moc se pohybovat mezi lidmi. Chyběla imunita.

Rozhodl jsem se proto, že začnu zase fotit v ateliéru a také budu předávat své zkušenosti jiným fotografům. Zejména těm začínajícím.

Proto jsem začal v roce 2015 dělat fotokurzy pro začátečníky a mírně pokročilé.

Dnes moho konstatovat, že to byl dobrý krok. Ke dnešnímu dni u mě bylo na fotokurzech přes 400 zákazníků. Nemám žádnou negativní odezvu či zpětnou vazbu a to mi říká, že to snad dělám dobře ;)

V roce 2016 jsem postupně začal zase cestovat. Norsko, Německo, Dánsko, Švédsko,...

Navázal jsem i spolupráci s Centrem FotoŠkoda na poli fotokurzů a fotografických workshopů a výletů.

A v roce 2017 jsem se rozhodl začít dělat i fotoexpedice a založit cestovní kancelář pro fotografy a cestovatele.

Píši záměrně i cestovatele.

Byl bych velmi rád, kdyby se mnou na cesty jezdili nejen profesionální či zkušenější fotografové, ale i začátečníci. Lidi, kteří prostě jen rádi na svých cestách fotí.

Od ledna 2018 pro vás spolu s firmou FotoŠkoda pořádám fotoepedice do několika fotograficky, cestovatelsky i zážitkově zajímavých lokalit v ČR i zahraničí.


Zde do blogu budu dávat reportážní fotografie a videa, ale i další informace k proběhlým fotoexpedicím, výletům a workshopům.


Budu rád, když se mnou na některý workshop či fotoexpedici pojedete.


Na závěr video z F22 se mnou, o mě a také o CPT.




91 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page